Begynn med den generelle trigonometriske sinusfunksjonen "f ( x ) = a * sin ( bx + c ) + d" der a, b , c og d er kjente konstanter og x er en variabel.
2
Legg til en konstant verdi til x verdi innenfor sinusfunksjonen . For eksempel " f ( x ) = a * sin ( bx + c ) + d = sin ( x + c ) " når " a = 1," "b = 1" og "d = 0. " Legge "c = 6 " til x-verdien i funksjonen fasen skifter sinusfunksjonen " 6 " enheter til venstre og sinus ligningen blir: " . F ( x ) = sin ( x + 6) "
3
Trekk fra en konstant verdi fra x-verdien innen sinusfunksjonen . For eksempel " f ( x ) = a * sin ( bx + ( c ) ) + d = sin ( x + ( c ) ) " når " a = 1," "b = 1" og " d = 0 . " Trekke "c = 6" fra x-verdien i funksjonen fasen skifter sinusfunksjonen " 6 " enheter til høyre og sinus ligningen blir: "f ( x ) = sin ( x + (-6 ) ) = sin ( x - 6) "
4
Multipliser x variabel ved en konstant å komprimere eller strekke grafen til sinusfunksjonen , avhengig av fortegnet av konstant . . For eksempel sinusfunksjonen "f (x) = sin (2x + 6) " strekker funksjonen med en faktor på "2" og faseforskyvninger den til venstre " 6" -enheter , og dermed øke funksjonsperiode . Funksjonen " f ( x ) = sin ( 2x + 6) " komprimerer funksjonen med en faktor på "2" og fase flytter den til høyre " 6 " enheter .